ZAR OPET Još jedna nesreća na raskrižju Krležine i Sabolićeve

0
1071
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Još jedna prometna nesreća dogodila se jučer poslijepodne na raskrižju Ulice Ivana Sabolića i Ulice Miroslava Krleže, izvijestila je jutros Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Scenarij je već dobro poznat: oduzimanje prednosti prolaska. Nesreća se dogodila oko 15:30 kada je 35-godišnji vozač Škode Octavije koprivničkih registracijskih oznaka ušao u raskrižje iz smjera Sabolićeve i pritom ignorirao znak obaveznog zaustavljanja, kao i uspornike na kolniku postavljene prilikom nedavne rekonstrukcije raskrižja.

>> Policija: Oduzimanje prednosti najčešći je uzrok prometnih nesreća (priopćenje potaknuto upravo nesrećama na ovom raskrižju)

Tako je oduzeo prednost Seatu Ibizi, također koprivničkih registracija, kojom je upravljao vozač rođen 1943. godine Krležinom ulicom prema Selingerovoj. Škoda je udarila u bok Seata pri čemu je stariji vozač lakše ozliijeđen.

Mlađem vozaču utvrđeno je 0,10 promila alkohola u organizmu i protiv njega je podnesen obavezni prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće.